Maakaasu liikenteessä

Edullinen

Maakaasun hinta liikennekäytössä on Euroopassa keskimäärin 50-60 % nestemäisen liikennepolttoaineiden hinnasta. Tavoitteena on tarjota maakaasua suomalaisille autoilijoille vähintään yhtä edulliseen hintaan. Paineistettu maakaasu (CNG) mitataan ja laskutetaan tankkausasemilla kiloissa (€/kg). Hintavertailun helpottamiseksi maakaasu on nähtävillä ns. ekvivalenttilitrahintana (€/ekviv.l).

Helppo

Maakaasuautoilu on huoletonta menoa pitkin valtaväyliä. Tankkausasemia on tällä hetkellä 18. Lähivuosien aikana rakentuu noin 30 tankkausaseman verkosto. Lisäksi maakaasua voidaan tulevaisuudessa kuljettaa liikenteen tarpeisiin, joko paineistettuna tai nesteytettynä (LNG) maakaasuverkon ulkopuolelle.

Vihreämpi vaihtoehto

Maakaasun käytöllä edistetään liikenteen päästöjen kehitystä ympäristöystävällisempään suuntaan; kaasu on huomattavasti vähäpäästöisempää kuin perinteiset polttoaineet, koska maakaasu ei sisällä rikkiä, pölyä tai raskasmetalleja vaan on energiaa puhtaimmillaan. Myös tankkausasema on ympäristöystävällisempi, kun polttoainekuljetuksia ei tarvita.

Maakaasuautoilu – onko se erilaista?

Ei. Eron huomaa käytännössä vain tankatessa edullista polttoainetta. Maakaasuautolla ajo ei poikkea mitenkään esim. bensiinikäyttöisestä. Maakaasuhenkilöautoissa on kaksoispolttoainejärjestelmä, maakaasu ja bensiini. Kuljettaja voi halutessaan valita polttoaineen nappia painamalla. Jos maakaasun loppuu tankista, niin matka jatkuu automaattisesti bensiinillä.

Maakaasua tankkiin

Maakaasun tankkaus ja itse tankkausasema eivät eroa tutuista huoltoasemista. Maakaasuautoissa on rinnakkaiset täyttöaukot maakaasulle ja bensiinille. Tankkaus on helppoa – polttoaineletku vain kiinni maakaasun syöttöaukkoon ja pois kun valmista. Syöttöletkusta ei edes tarvitse pitää kiinni tankkauksen aikana. Liika tankkaus ei ole mahdollista, sillä tankkaus pysähtyy automaattisesti kun säiliö on täynnä.

Tankkaa myös kotona!

Gasum myy koti- ja yrityskäyttöön tarkoitettuja maakaasun tankkauslaitteita, jotka valmistaa FuelMaker. Kotona helppokäyttöiset ja turvalliset laitteet voidaan sijoittaa joko ulko- tai sisätiloihin. Uudet laitteet muuttavat käsityksen auton tankkaamisesta ja aloittavat uuden aikakauden ajoneuvojen polttoainetäydennyksen siirtyessä huoltoasemilta omalle pihalle.


Lue lisää:

 GasHighWay_Kaasun_tankkausasemaverkoston_kehittyminen.pdf

 GasHighWay_Kaasua tankkiin_esite.pdf

Maakaasun tankkausaseman löydät seuraavilta paikkakunnilta:
Katso maakaasuasemien tarkemmat sijaintitiedot täältä.
 
 
Haminan Energia Oy
Reutsinkatu 12, 49400 Hamina
Käyntiosoite: Kivipajankatu 8
puh. 05 460 10 600
faksi 05 460 10 601
Y-tunnus: 0973749-8
       GPS
60° 34’ 29” N, 27° 10’ 28” E
Tietosuojaseloste